Ca sa nu ne lasam pacaliti de titlu, nu doar studentii moldoveni vor calatori gratuit cu trenul ci toti stidentii. Asa ca se pare ca s-a terminat discutia despre cine merge si cine nu merge cu “nasul”. Multi sic ca a disparut una dintre cele mai dragi “ocupatii” de student, calatoritul fara bilet. Cum am sta si am judeca, de la 1 februarie studentii vor calatori gratuit de la facultate pana acasa si invers. Ce sa zicem mai mult decat ca ne bucuram de initiativa asta, mai ales ca eu am facut un an naveta 90 de kilometri cu nasul, pentru ca Ceausescu decisese ca nu se poate face abonament decat pentru maxim 70 de kilometri!

Tinerii studenti moldoveni vor merge gratis cu trenul in Romania

Cum legea nu face discriminare, studentii moldoveni ce isi fac studiile in Romania vor putea sa mearga gratuit acasa – aici am un dubiu, daca vor putea sa ia bilete gratuite si de la Chisinau catre Romania.Vom afla detaliile in curand, ordonanta de urgenta stabileste conditiile de calatorie la calsa a II-a pentru cei inscrisi la invatamnatul de zi in forma continua. Nu am vazut decat stirea relatata pe scurt, deci azi nu pot spune ca stiu exact cate curse pe luna/saptamana vor fi incluse, daca e suficent sa arati adeverinta de student sau carnetul sau va trebui sa iei bilet de la casa, etc.

Ar fi prea simplu si prea frumos sa fie doar necesar sa ai carnet de student si sa mergi cu trenul cand ai nevoie, nu-i asa? Am inteles ca oricum singurii care pierd aici sunt “nasii” care au pierdut principala sursa de venit nedeclarat. Oricum studentii nu prea luau bilete la drumul cu trenul, deci legea ca sa zic asa, legalizeaza mersul gratis cu trenul pentru studenti. Pana cand? Om trai si om vedea – cum zice legea a 2-a a lui OM!

Transport gratuit cu trenul

Tinerii studenti moldoveni vor merge gratis cu trenul