Imi aduc aminte de experienta lui Dragos Patraru cu masina de la Ploiesti la Iasi, iar eu am fost nevoit sa merg pe acelasi traseu ieri. Ma intrebam de ce oare nu fac ei pe anumite trasee treceri suspendate sau subterane, iar pe cele 4 benzi sa faca fie un drum express, fie autostrada? DA, pe la Valea Calugareasca, pe acea banda si jumatate de pe langa Buzau, etc. In loc sa merg cu 50 la ora as merge cu 100! Iar cei 350 de kilometri nu s-ar mai face in cinci ore – de fapt cam sase caci sunt ambuteiaje – am face maxim 3 ore! Ce minunat ar fi, nu-i asa?

De la Ploiesti la Iasi in cate ore ajungem cu masina?

Deci daca pe anumite portiuni unde deja avem fie 2 benzi pe sens, sau una si jumatate – niciodata nu am priceput idee, dar asta e o alta discutie – am merge cu 100 sau chiar 130 de km/h, iar pietonii ar traversa prin pasaje subterane sau aeriene, am scapa de problemele astea cu drumuri impracticabile si de o durata asa de mare.

Nu-i asa ca visez? Nu mai zic ca Dragos Patraru se plangea ca nu prea respectam legile prin tara asta, aici fiind vorba de soferi, nu in general. Nu mai zic de drumul infernal dintre Breaza si Predeal, sau Brasov. Avem o autostrada numita A1 de la Sibiu la Deva, putin peste 100 de km, cam asta e tot ce se poate in Ardeal. Ar mai fi cea care duce la Timisoara, macar de erau legate si tot era ceva.

Autostrada Ploiești Iași

De la Ploiești la Iași in cate ore ajungem cu mașina?