George Buhnici ne zice ca e mai bine sa stam in chirie decat sa te inhami sa construiesti o casa – ok, dar de ce sa nu cumperi una gata facuta? Recunosc ca sunt si argumente care-i sustin gandirea: unde vei lucra peste 5 ani sau peste 10? Sau unde va dori sa stea viitoarea ta sotie? Am si experienta proprie: daca nu vindeam casa din Tulcea, azi nu stiu unde eram. Pe de alta parte au fost si repercursiuni negative din vanzarea unei case, sau mai exact din lipsa ei la un moment dat.

George Buhnici despre casa proprietate personala

DA, unii pot sta o viata in chirie, dar eu nu uit experineta din anii 90 – cand fiind in Bucuresti am reusit sa schimb fortat, noua gazde in trei ani! O sa ramai pe veci in Bucuresti, Ploiesti sau Tulcea? Probabil ca NU, sau probabil ca DA, depinde ce vrei de fapt – sa stai locului si sa faci ceva, sau sa alergi dupa viata de vis, sau mai buna cum zicem in popor? Eu personal pot sta oriunde, asa e meseria mea, nu are legatuira cu locul casei – nici macat tara! Gandeste-te la marinari, astia sunt pe mare 6 – 9 luni, ce mai conteaza unde-i casa si nevasta?

Asta e una din variante, iar daca tu ai un job ok la Roma si ea – sotia – unul perfect la Tokio, ce faci? Unde stai, mai cumperi casa? Sau de ce nu cumperi o insula, ceva exotic unde sa te retragi la pensie? Evident ca fiecare lucru pe care-l faci este de fapt o constrangere, dar oare exista libertate totala in viata asta? Oare daca-ti permiti, nu e ok sa ai o casa? Oriunde te simti bine si poti locui cu familia – sau oriunde poti intretine acea casa! Evident ca nu merita sa te inhami la mai mult decat poti duce, sau sa iti impui restrictii mai mari decat e cazul, pentru a avea repede o casa, asta e o alta discutie. Dar o casa, in sensul propriu – merita oricand!

Casa ecologica

George Buhnici despre casa proprietate personala