Istoria hambalului romanesc este lunga, atat la cel feminin cat si la cel masculin, nu de putine ori am facut sa tremure Europa si am fost campioni mondiali, dar anul 2016 este anul in care Cristina Neagua fost cea mai buna handbalista a lunii. Curios lucru sau doar coincidenta, tot in Ardeal a inceput povestea si in 1920, la Sibiu. Prima federatie romaneasca a fost condusa de Nicolae Dutescu intre anii 1933 si 1936.

Cristina Neagu a fost declarata cea mai buna handbalista a lunii in 2016

Cristina Neagu ramane neinvinsa in opinia internationala, dupa ce si in 2015 a fost declarata de publicul din 19 tari ca fiind cea mai buna hambalista din lume. De ce nu avem nici macar o pagina pe WikiPedia unde sa fie amintite rezultatele deosebite ale hambalistilor romani? Pentru ca nu ne prea pasa ce stie lumea despre noi, dar Digital Press a promis ca nu va uita sa va spuna de marile realizari ale romanilor, atat in sport cat si in alte domenii.

Hai sa vedem ce a facut reprezentativa feminina a Romaniei la hambal la olimpiade: in 1976 locul 4, in  2000 si 2008 locul 7 si in 2016 locul 9. La baieti am stat ceva mai bine, inca din 1936 am luat locul 5, iar de 3 ori am jucat finala mica si odata finala ( in  1976 ). La campionatele mondiale am stat mult mai bine, la feminin o medalie de aur, doua de argint si doua de bronz, iar la masculin patru de aur, cinci de bronz si una de argint.

Cristina Neagu

Cristina Neagu a fost declarata cea mai buna handbalista a lunii in 2016