De peste 20 de ani vad tot felul de sondaje de opinie in Republica Moldova, care de care mai interesant si care vrea sa ne dovedeasca ceva. Ce? Ca suntem inca in cautarea drumului, doar ca avem o problema, suntem legati la ochi – iar multi cred in proverbul romanesc, precum ca orbul a nimerit Braila! Asa speram sa nimerim si noi locul unde trebuie sa ajungem, sau ne decidem ca de fapt avem nevoie de justitie si bun simt? Cam la asta se rezuma totul intr-o tara civilizata!

Sondaje de opinie in Republica Moldova – rezultate si explicatii

Ce reiese din sondajele moldovenesti? Ca poporul vrea sa o vada pe Maia Sandu premier dar presedinte pe Usatii? Adica sa fim un fel de tara europeana cu orinentare pro-rusa? Multi se vad deja uniti cu Romania, pentru ca in sondaje unionistii au ajuns la 21%, eu le ramintesc ca mai e putin pana la 51 %, mai mult decat dublu fata de cea acum. Altii prevad un viitor stralucit Platformei DA, cu cele 12% procente stranse in sondaje. Cu cine s-ar alia ca sa guverneze? Ar fi un fel de PL dat anti-roman?

Mai pe scurt, sondajele sunt ca de obicei irelevante, la fel cum exit-poll-urile sunt de peste 20 de ani inexacte! Asa ca nu prea vad drumul pe care l-au ales moldovenii, suntem ca sa zic asa, la fel ca in 2009, cand voiam in Europa dar am ajuns exact unde suntem! Abia astept urmatorul sondaj legat de limba moldoveneasca, care sigur va demonstra exact ceea ce stim: ca nu stim nici macar cine suntem, dar avem mereu o parere.

Sondaje de opinie in Republica Moldova