Recent ziaristul Petru Bogatu be spunea ca partidele vechi, referindu-se de fapt la AIE – vor dispare de pe scena politica in cazul unor alegeri anticipate. Totul are la baza noile sondaje de opinie discutate si analizate ieri la televiziunile din Republica Moldova. Am curaj sa-l contrazic pe ziaristul si analistul Petru Bogatu, pentru ca in sondajele amintite PDM-ul este inca in carti, insa cel mai detestet om politic din Moldova este Vlad Plahotniuc. Nici Marian Lupu nu este printre preferatii moldovenilor, deci sa nu ne imbatam cu apa rece.

Cat timp mai au de trait vechile partide politice in Republica Moldova

Daca discutam despre PL si Mihai Ghimpu, cred ca o pauza de patru ani in afra parlamentului ii va fi de folos, iar daca nepotul sau Dorin Chirtoaca va reusi sa se mentina la primaria Chisinaului, probabil ca va reveni in forta la urmatoarele alegeri. Poate ca va trece de 25%, daca insa actualul presedinte va urma exemplul lui Diacov si se va multumi cu fotoliul de presedinte de onoare.

Este terminat politic PLDM-ul lui Vlad Filat? NU, cred ca are un viitor destul de bunicel, daca va sti sa speculeze momentul actual, daca va ramane in opozitie cu PDM-ul lui Diacov si se va distanta de marii corupti. Daca va intra la guvernare, cred ca va sta si el alaturi de extraparlamentraii de azi. Iar daca ma intrebati de viitorul partidului finantat de Topi, Platforma DA – cred ca va intra in parlament si va iesi apoi la fel de repede, cand poporul va intelege ca nu au nimic de oferit.

Petru Bogatu

Cat timp mai au de trait vechile partide politice in Republica Moldova