Simona Halep a fost puternic sustinuta de galerie in meciul impotriva numarului 10 WTA, adica cu un zero in plus fata de romanca! Cu toate acestea a fost condusa permanent in primul set, castigat de americanca cu 6 la 3, iar ultimul game a fost chiar foarte disputat. Totusi americanca a fost superioara la toate categoriile, pana acum paerand ca se indreapta catre victorie. De fapt toate finalele au fost dupa acest tipar, cine castiga primul set castiga si partida.

Simona Halep vs Sloane Stephens la Lorand Garos 2018

Setul doi a inceput cu Simona Halep la serviciu, dar era cat pe aici sa vedem si primul break dar a egalat la 40. Cu toate acestea si primul game din setul doi i-a revenit americancei. Momentul este dificil pentru Simona, invinsa pe propriul serviciu de Stephens. In game-ul doi parea ca Simona isi revine, conducand cu 30 la zero. Era momentul primului break al Simonei Halep. Sloane a revenit cu 15 la 30, urmat de a treia linie [ tusa ] si egalitate la 30. A urmat scurt un 40 – 30 pentru Slone. O greseala a Simonei si pierde si game-ul doi. Este deja doi la zero pentru Sloane Stephens.

Acesta a fost de fapt punctul decisiv al meciului. Incredibila capacitatea americancei de a trece de la defensiva la atac. Aflata la serviciu in game-ul trei, joaca la fileu si reuseste un 40 – 15. Dar americanca este net superioara la capitolul forta si mai ales la psihic. Totusi castiga serviciul si reduce diferenta la scorul de 2 – 1. Dar desi parea incredibil romanca castiga pe servicul americancei si egaleaza la doi! Sloane Stephens da semne de oboseala si Simona conduce cu 30 – 0, dupa cinci greseli consecutive ale americancei si scorul ajunge la 40 – 0.  Ne-am bucurat la un bine meritat 3 la 2 pentru Simona Halep. Va reusi Simona sa castige setul doi si sa egaleze? Dupa doua break-uri consecutive Simona ajunge sa conduca cu 4 -2. In tribune celebra Nadia Comaneci o sustine pe Simona.

A urmat un moment de slabicune al Simonei, greseala la primul serviciu si urmeaza un 0 – 30. Fara sa ia un punct, urmeaza un game pierdut la zero pe serviciul propriu. La 4 – 3 este nevoie de o schimbare in jocul Simonei Halep. Urmeaza un 4 – 4 si romanii sunt cu sufletul la gura. Iar incredibilul se produce, prima finala de trei game-uri. Simona Halep incepe servicul in primul game si deja este condusa cu 30 – 0, revine la 30 si avem egalitate si pentru prima data la conducere in aceasta partida, 1 – 0. Urmeaza un break si Simona pare ca se indreapta catre primul ei Grand Slam din cariera! Asa sa fie oare? Cu o minge in fileu vine un 3 – 0 pentru Halep si pare ca minunea este pe cale sa se petreaca! Avantaj Simona! Incredibilul se produce si Simon a are 4 – 0 dupa un schimb de mingi incredibil!

DA, Simona Halep castiga meciul la Roland Garos cu 2-1 in fata americancei Sloane Stephens!

Roland Garos 2018

Simona Halep vs Sloane Stephens la Lorand Garos 2018