Simona Halep nu rezista in fata Mariei Sharapova si rateaza pentru a patra oara consecutiv posibilitatea de a deveni locul 1 mondial in clasamentul WTA. Invinsa cu 2 la 1 dupa aproape trei ore de tenis la cel mai inalt nivel, Simona Halep se retrage din primul tur al US Open. Duma ce primul set a fost casigat de o Sharapova in forma de zile mari, setul doi a fost castigat de Simona si sperantele au renascut pentru romanii aflati in galerie sau in fata televizoarelor. Apoi in setul decisiv rusoaica a invins cu 6 – 3 si drumul Simonei la US Open s-a terminat din primul tur.

Simona Halep nu rezista in fata Mariei Sharapova la US Open 2017

Simona Halep pastreaza locul 2 mondial in clasamentul WTA la o distanta minima de lider, iar in palmaresul ei s-a mai adaugat o infrangere in fata Mariei Sharapova, a saptea. Se pare ca sportiva noastra nu vrea sau nu poate depasi pozitia a doua in ierarhia mondiala. Probabil ca si meciul cu Maria Sharapova a fost greu, insa mai grea cred ca este starea in care se gaseste pe teren Simona si o impiedica sa castige astfel de meciuri.

Evident ca locul doi mondial este ok, sunt sportivi de valoare care nu au ajuns niciodata in primele 10 pozitii, deci sportiva noastra ocupa un loc meritoriu si nimeni nu o poate invinui de faptul ca inca nu a ajuns lider in clasament. Tot ce putem face este sa-i tinem pumnii si sa speram ca va reusi sa treaca psihologic de acest punct de cotitura in cariera sa de sportiv profesionist.

Sharapova vs Halep

Simona Halep nu rezista in fata Mariei Sharapova la US Open 2017