Inca un turneu castigat de Simona Halep care isi pastreaza in continuare locul unu in clasamentul feminin. Desi nu a reusit sa castige inca un Gerand Slam, nu este inca prea tarziu. Cele patru turnee – Australian Open, Roland Garros, Wimbledon si US Open – sunt importante si sunt putini cei care au reusit sa le castige pe toate intr-un singur an, sunt putini si cei care au castigat toate cele patru turnee in toata cariera lor, de aceea pentru Simona Halep visul de a fi castigatoare la Australian Open ar putea deveni acum realitate.

Simona Halep invingatoare in finala de la Shenzhen

Ultimul meci de la Shenzhen a fost castigat de Simona Halep si ea si-a mai adfaugat un turneu in lista celor castigate pana acum. Urmatorul pas este evident finala de la Australian Open, car ear putea deveni primul Grand Slam din palmaresul tenismenei noastre. Sa ne amintim ca Ilie Nastase a castigat doar doua astfel de turnee, US Open si Roland Garros. Am putea zice ca Simona s-a impus categoric in finala in fata Katerinei Siniakova, castigand in trei seturi cu 6-1, 2-6, 6-0.

Este pentru a doua oara in cariera ei cand Simona Halep castiga turneul de la Shenzhen si este cel de-al 16-lea turneu castigat in cariera sa. Desi este cap de serie numarul 1 la Australian Open, eu zic sa nu anticipam, mai ales ca nu de fiecare data favoritii au castigat, desi pentru noi ar fi o premiera, ea fiind primul roman ce castiga pe taram australian. Sa-i tinem pumnii si sa speram intr-o victorie!

Simona Halep la Shenzhen

Simona Halep învingătoare in finala de la Shenzhen