PSD-ul merge pana la cap cu jocul fiscal si mareste salariul minim brut pe economie de la 1 ianuarie 2018 la 1.900 de lei, desi asta nu va aduce niciun ban in plus in buzunarul angajatului, iar nimic nu-l va face pe angajator mai corect cu plata darilor catre bugetul de stat ca pana acum. Banuim ca sunteti deja la curent cu ideea lui Dragnea de a muta contributiile de sanatate la angajat, probabil ca se pot muta toate impozitele  in sarcina angajatului ridicand pana la aproape 800 de euro minimul brut si lasand la 200 netul.

Salariul minim pe economie in 2018 va fi de 1900 de lei

Stau si ma intreb ce va gandi un roman care va avea 2000 de lei salariu brut si va lua 1000 in mana? Va dati seama ca 300 de euro inseamna azi aproape 1.400 de lei? Iar asta este un salariu mizer in orice tara ai trai, ma refer la salariu net. Ce gandesc guvernantii nu stiu, dar am vazut ca lumea e dispusa sa iasa in strada, deci prevad ca daca nu se schimba ceva in nivelul de trai, curand toata economia privata va fi la pamant sau la negru, iar ei vor impozita si aerul pe care-l vom respira in avans!

Leul a inceput sa scada vertiginos, efectele incep sa se vada si credc a dupa sarbatori vom ajunge iar sa plangem ca suntem cea mai saraca tara cand vorbim de cosul minim de consum, dar ce mai putem face? Ma uitam la PIB/capita si ma gandeam, oare cati au un venit egal cu media pe tara? A venitului ma refer [ 9.500 USD/an = 8.000 Euro/an = 650 de euro /luna ]. Putin producem, nu credeti? Mai mult ca bulgarii si mai putin ca ungurii si polonezii! dar cei cu PFA ce vor face?

Salarii 2018

Salariul minim pe economie in 2018 va fi de 1900 de lei