Tendintele lumii nu pot sa nu afecteze tarile estice, unde, din cauza crizei economoce in Europa, ca un val, s-au indreptat toate activitatile si finantele mondiale. Criza prelungita din vest a facut bine Asiei, astfel incat unele locatii precum Hong Kong sau Singapore au inflorit in fata ochilor intregii lumi. Si daca Hong Kongul este inca dependent de China, Singapore poate fara restrictii gestiona toate activele transferate aici si isi poate intari activ influenta in lume.

Multi oameni de afaceri din lumea veche, in schimbul Elvetiei Europene au preferat Singapore, si nu in zadar. La urma urmei, cea mai mare parte a activelor, atat dinspre vest cat si din Asia, curg spre Singapore.

Ca parte a ultimului studiu international, a fost stabilit ca cel mai scump oras din lume pentru a trai este Singapore. De asemenea, tot el este epicentrul tuturor buticurilor si centrelor comerciale scumpe din lume care vand toate marcile europene.

Potrivit ratingului revistei britanice The Economist, Singapore a sarit peste cinci pozitii si a devenit lider. Cu toate acestea, acest salt nu poate fi numit neasteptat, este mai degraba o trecere treptată la titlul de lider. La motivele pentru devenirea lui Singapore cel mai scump oras din lume, se pot specifica desciderea de nenumarate buticuri cu cele mai mari preturi, lipsa de resurse naturale, costul ridicat al serviciului de transport privat si un interes in crestere pentru moneda locala cu 40% in ultimul deceniu.

Pe cel de-al doilea loc a fost clasat Parisul, care a reusit sa sara peste sase pozitii. Dupa Paris urmeaza Oslo si Zurich. In primii zece s-au clasat de asemenea orase precum Geneva si Copenhaga. Londra insa in 2013 a disparut din lista primelor zece.

Intr-o perioada in care orasele australiene, cum ar fi Sydney si Melbourne, s-au mutat cu doua locuri mai jos, potrivit revistei britanice The Economist, nivelul de subzistenta din Australia este in continua crestere. Singurul oras asiatic care a intrat in primele zece orase cele mai scumpe de trait este Tokyo. Tokyo ocupa pozitia noua in clasament, dar ramane cel mai scump loc pentru a cumpara alimente.

Singurul oras din emisfera vestica care s-a dovedit a fi in top zece este Caracas, datorita monedei sale. Dar acest rezultat este „inselator” din cauza existentei unei piete neagre in aceasta tara, altfel orasul ar primi ultimul loc. Cel mai scump oraa din America de Nord este New York.

Ca parte a ratingului au fost analizate 131 de tari ale lumii pentru mai mult de 400 de categorii de preturi si pentru 160 de produse si servicii, printre care: produse alimentare, bauturi, imbracaminte, obiecte pentru casa si ingrijire personala, accesorii, inchiriere, transport, facturi de utilitati, facturile pentru scoli private, menaj si costurile de agrement.

Lista cu 10 dintre cele mai ieftine si mai scumpe orase din lume in 2014.

Singapore

Cel mai scump oraș din lume – Singapore

TOP 10 cele mai scumpe orase din lume pentru viata

1. Singapore

2. Paris

3. Oslo, Norvegia

4. Zurich, Elvetia

5. Sydney, Australia

6. Caracas, Venezuela

7. Geneva, Elvetia

8. Melbourne, Australia

9. Tokyo, Japonia

10. Copenhaga, Danemarca

Cele mai mai ieftine 10 orase din lume pentru viata in 2014, de la coada, sau inceputul clasamentului, depinde ce doresti sa stii:

122. Riyadh, Arabia Saudita

123. Jeddah, Arabia Saudita

124. Panama City, Panama

124. Bucuresti, Romania

126. Algeria, Algeria

127. Damasc, Siria

127. Kathmandu, Nepal

129. New Delhi

130. Karachi, Pakistan

131. Mumbai, India

Dupa finalizarea studiului si crearea ratingului, Singapore s-a clasat pe primul loc in ceea ce priveste nivelul de trai al migranti, iar Viena a fost cel mai bun loc in lume pentru standardele de viata.

In detaliu, cu Singapore, precum si cu toate oportunitatile oferite de aceasta tara va vom informa mai tarziu.