Moldova a acordat Romaniei cele 12 puncte, iar noi ar fi trebuit ca de obicei sa votam pentru ei, dar am dat doar 8 puncte, nici macar 10. Iata ca totusi Romania si Moldova au intrat in top 10 la Eurovision 2017. Moldova a reusit sa ajunga pe locul 3, fiind astfel la egalitate cu Luminita Anghel si Paula Seling cu Ovi, care au ocupat acelasi loc, prima la Kiev si cei doi la Oslo. Dupa ce Zdob și Zdub ocupasera „abia” locul 6 la finala Eurovision din Kiev, acum SunStroke Project a reusit sa ocupe locul trei pe podium. Dupa trei ani de esec, prin lipsa calificarii in finala, iata ca Moldova ajunge destul de sus!

Romania si Moldova in top 10 la Eurovision 2017

Moldova a inceput bine la finala Eurovision din 2017 primind 8 puncte de la Suedia, iar Romania zero. Azerbaijanul tot 8 puncte Moldovei si doar 3 Romaniei, iata si de unde a aparut diferenta dintre cele doua tari. Pana la urma chiar daca moldovenii au dat 12 puncte pentru noi nu am reusit sa urcam prea sus in clasament. Spre final insa am reusit sa ajungem pe locuri mai bune. Spre rusinea noastra am votat doar opt puncte pentru Moldova.

Dezamagirea totala a venit din Spania, Romania nu a primit niciun punct, inexplicabil sau ce se mai poate spune? Tot dezamagitor a fost si votul din Franta, unde Moldova si Romania nu au primit nici macar un punct. Nici tarile baltice nu au votat Romania si Moldova, ajungandu-se ca dupa ce au votat 18 tari din 42 sa ne clasam pe locurile 7 si respectiv 11. Nici Serbia se pare ca nu a prea agreat Romania, pentru ca nu ne-au dat niciun punct, in schimb au votat Ungaria cu 10 puncte si Moldova cu 7.

Eurovision 2017

Romania si Moldova in top 10 la Eurovision 2017