Desi era de astepta, iata ca Regele Mihai a murit azi 5 decembrie 2017, la varsta de 96 de ani.  este ultimul rege al Romaniei care a domnit, chiar daca se va decide cine va urma la succesiune, nu va mai fi pentru tara noastra acelasi lucru. Regele abia implinise varsta de 96 de ani la data de 25 octombrie, se zvonea de mult ca zilel sale sunt numarate, ba chiar se spunea ca cei din Casa Regala a Romaniei ascund decesul regelui. Iata ca trista veste a venit azi de  la Aubonne.

Regele Mihai a murit azi la varsta de 96 de ani dupa o lunga suferinta

Ar fi fost monarhia solutia pentru Romania? Nu vom sti niciodata, ceea ce stim este ca am avut pana acum si inca mai avem o democratie originala, dar cum ar fi fost privita tara noastra ca monarhie nu vom sti. La data de 1 ianuarie 1926 Regele Mihai ( principe de Hohenzollern-Sigmaringen ) a fost proclamt rege al Romaniei. Domnia sa a fost scurta si plina de evenimente. prima data a fost tinut in umbra de Maresalul Ion Antonescu, apoi a fost inlaturat de la domnie de cei ce l-au silit sa-l aresteze pe maresal.

Nici dupa Revolutie nu i-a fost usor regelui Mihai sa revina in tara, mai intai s-a opus Ion Iliescu, abia in anul 1997 – acum 20 de ani a putut reveni definitiv in tara, pe timpul presedentiei lui Emil Constantinescu. Apoi s-a inceput cu retrocedarea domeniilor regale, a fost bine sau a fost rau, istoria va decide. Se pare ca viata sa a fost marcata de anii cu cifra 7 la final in 1947 a abdicat, iat in 2017 a decedat, in Elvetia. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Regele Mihai

Regele Mihai a murit azi la vârsta de 96 de ani după o lunga suferință