Nici nu a trecut bine in nefiinta Regele Mihai si au si aparut iar polemici pe retelele de socializare. Stim cu totii ce a facut in august 44, mai stim si cum a fost silit sa abdice la scurt timp. Putea oare Regele Mihai sa schimbe ceva in istorie? Eu zic ca nu, pentru c anu avea nici puterea si nici varsta la care ar fi putut schimba ceva. Daca nu intorceam armele impotriva nemtilor am fi fost facuti zob de rusi, iar azi Romania ar fi fost de doua ori mai mica probabil. Iar daca nu abdica probabil ar fi fost martir si am fi sfarsit tot sub tapla ruseasca, acolo unde ne-a asezat fara jena Churchill.

Putea schimba Regele Mihai istoria?

Fara a discuta acum beneficiile unei case regale in Romania, ma refer la una de import – pot sa afirm cu mana pe inima ca nu am ce sa-i reprosez Regelui Mihai, cel putin nu acum la doar cateva ore de cand s-a stins din viata . se puteau face mai multe si cu siguranta acum dupa razboi vitejii apar ca ciupercile dupa ploaie. Doar ca se uita circumstantele, care ca de obicei sunt cele ce definesc mai bine o situatie.

A fost Regele Mihai un mare roman? DA, cu siguranta! Un mare partiot? DA, cu siguranta asa a fost! A facut ce trebuia? Asta o poate judeca istoria, in rest ne putem da cu presupusul fiecare cum era mai bine, la fel cum ar fi de discutat cum era daca nu aparea WW II in calea noastra. Nu judeca decat cand esti sigur ca ai toate datele la indemana, iar istoria este o minciuna scrisa de cei care conduc lumea.

Regele Mihai

Putea schimba Regele Mihai istoria?