Ieri Romania a jucat pana in ultima clipa sansa sa de a trece in semifinalele Fed Cup, Simona Halep a confirmat insa echipa de dublu a scris istorie. Romancele au fost obligate sa castige meciul de dublu impotrtiva celei mai puternice echipe a momentului, cehoaicele Krejcikova Barbora si Siniakova Katerina. Am stat cu sufletul la gura si am sustinut echipa Romaniei formata din Irina Begu si Monica Niculescu. Lupta fetelor la dublu a durat trei ore, dar la final  dupa ce am tras o sperietura in primul set castigat cu 7-6 de cehoaice, romancele revin si castiga cu 6-4 ambele seturi! Bravo Romania!

Romania invinge Cehia la Fed Cup

Dupa ce in setul unu s-a ajuns la tie-break, castigat dramatic de cehoaice, a urmat replica romancelor. Begu si Niculescu au crezut in victorie si au luptat timp de trei ore pentru a aduce punctul decisiv echipei Romaniei! Primul set a durat 44 de minute, al doilea identic, dar cu rezultat favorabil noua. Era momentul pentru setul decisiv, cel care stabilea ce echipa merge in semifinalele Fed Cup. Cu o darzenie iesita din comun, echipa formata din Irina Begu si Monica Niculescu se mobilizeaza si reuseste la capatul a trei ore de lupta sa castige setul trei cu scorul de 6 la 4!

La final Siniakova nu a mai avut forta, serviciile ei au inceput sa nu mai fie la fel de puternice, iar Irina a fost mereu la post. Monica desi accidentata a trecut peste durere si a fost peste tot, iar noi am ajuns in semifinale! Bravo fetelor, ati scris istorie la Fed Cup!

Irina Begu si Monica Niculescu

Romania învinge Cehia la Fed Cup