Pe 28 noiembrie sarbatorim cu toti ziua Bucovinei, deci hai sa ne bucuram si sa ne veselim, mai ales ca azi aceasta sarbatoare pica intr-o zi de sambata, deci cu siguranta nu suntem la serviciu! De fapt sarbatoarea este legata de aniversarea a 97 de ani de la unirea Bucovinei cu Romania. Legea care stipuleaza aceasta sarbatoare a fost aprobata de Parlament in urma cu o luna. Incet dar sigur constiinta nationala se trezeste!

Pe 28 noiembrie sarbatorim cu toti ziua Bucovinei

Astazi presedintele Romaniei Klaus Iohannis a anuntat intr-un discurs televizat ca Romania va sarbatori incepand din acest an Ziua Bucovinei, iar romanii din Cernauiti la randul lor au anuntat ca vor sarbatori si ei in mod public 1 Decembrie, Ziua Romaniei. Iata ca desi destul de greu romanii incep sa constientizeze ca este important sa oficializam anumite idei, sa nu se creada ca am uitat cine suntem si incotro mergem.

Nu stiu cand, dar stiu sigur ca va veni si ziua in care romanii vor trai iarasi impreuna intr-o singura tara. Este inevitabil si este important sa fie asa. Astazi conjunctura politica este si nu este favorabila. Daca am vrea sa fortam nota, pe baza instabilitatii din Ucraina poate am fi reusit sa facem ceva cu teritoriile date de rusi ucrainienilor. Totusi nu cred ca aceasta este calea, sa destabilizam o tara aflata deja in conflict cu Rusia, pentru a infaptui ceva ce cu siguranta in curand va veni in mod natural, fiind oun deziderat legitim.

Ziua Bucovinei

Pe 28 noiembrie sarbatorim cu toti ziua Bucovinei