De ceva vreme ma uit si ma minunez, unii au ajuns sa faca jurnalism doar pe FaceBook. Este si cazul lui Doru Dendiu, un fost angajat al TVR la Chisininau, membru PMP – filiala Moldova. La studii si-a trecut liceul Mircea cel Batran din Constanta, studii universitare ioc. De ce ? Nu e mandru de ele, nu le are? Nici nu ma intereseaza, dar observ ca ceva nu e chiar ok. De ce? Pentru ca de exemplu are o pagina pe WikiPedia, dar in limba engleza! Nu merita si una in romana, sau poate nu este un subiect “notabil” asa cum cere enciclopedia online?

O noua meserie, jurnalist pe FaceBook

De ce ziceam ca nu pre aeste ok ce face domnul Doru Dendiu – pretins jurnalist? Pentru ca amesteca profilul sau personal cu putina politica, cu putina reclama familiei sale, poze cu bebelusul, cu sotia, apoi iar o muscatura aruncata pentru comentarii pe profilul sau de facebook. La cine am mai vazut asa ceva? La Constantin Cheianu, ce este drept insa, acela doar arunca pastile, nu raspundea. Doru Dendiu mai raspunde din cand in cand celor ce comenteaza, dar oricum, numai jurnalism nu se numeste.

Am inteles ca mai scrie cate ceva pe la divrese site-uri – nu le mai stiu car parca vazusem ceva acum cateva luni. Pana la urma la asta s-a ajuns? Sa facem jurnalism pe FaceBook? Din cate stiu pe reteaua de socilaziare distribuim ce am scris pe un site, blog ceva. Altii pur si simplu scriu pastile, un fel de munca de troll – daca stiti ce-i aia.

Doru Dendiu

O noua meserie, jurnalist pe FaceBook