Fara sa am pretentia ca inteleg pe deplin furtul de la BEM ( Banca de Economii a Moldovei ) nu pot sa nu ma intreb ai cui sunt banii furati de la BEM? De ce? Pentru ca eu si inca cateva mii de prieteni nu avem depozite la BEM, iar din cate stiu eu, nu poti da credite din banii aflati in contul curent. Deci, ori s-au dat imprumuturi in mod ilegal, ceea ce ar insemna ca toti cei ce au avut la cunostinta si au semnat acele credite, vor merge la puscarie, fie de fapt s-au furat banii spalati prin BEM.

Ai cui sunt banii de la Banca de Economii a Moldovei ?

Mi-am pus de mii de ori intrebarea de ce nu poti avea contul de pensii la orice banca, pana la urma este un cont bancar, unde statul iti da dreptul tau legal, pensia. In toate tarile pentru a primi pensia, este suficient sa ai un cont bancar. In Moldova nici macar nu poti alege banca, am inteles ca daca ai pleca definitiv in alta tara sa traiesti – fara a renunta la cetateni si fara a prelua o alta, ramai fara pensie! Nu garantez ca am inteles corect, dar asta spun mii de pensionari. Sunt ori gresit informati, ori chiar asa este.

Revenind la banii furati de la BEM, ma intreb: oarecati dintre saracii Moldovei au depozite bancare? Nici macar nu stim cum anume au fost furati acesti bani. Credite neprformante? Pur si simplu au fost transferati in niste conturi ce nu pot fi depistate – ma refer evident la proprietari. Pana unde merge secretul bancar? Din cate stiu pana si Elvetia ajuta la gasirea banilor cand guvernele o cer. Am uitat, banii au ajuns in Rusia, mai este ceva de adaugat?

Banca de Economii a Moldovei