Lorena Bogza a sosit in Republica Moldova inaintea mea, a invata si limba rusa si are un serviciu comod la Pro TV local. Ok, pana aici, doar ca ieri moderatorea emisiunii In Profunzime a decis sa rupa tacerea. Evident este vorba de recentul scandal legat de actionariatul postului de televiziune Pro TV. Ea, poate pentru ca este mai putin familiarizata cu economia, asa sunt de fapt jurnalistii, ne explica ca firma este listata pe  NASDAQ. Ati inteles? De aia nu vedem cine e seful, pentru ca de fapt sunt o multine!

Lorena Bogza si Pro TV Chisinau de destainuie pe FaceBook

Deci cu sincera parere de rau, doamna Lorena Bogza te anunt ca si FaceBook sau Microsoft sunt listate pe bursa, totusi stii si cine detine compania de facto, cine a infiintat-o si culmea nu stii cine sunt cei care cumpara si vand actiunile! Ai prins ideea? Tot Lorena Bogza ne spune ca de fapt actionarul principal la Pro TV este compania americana Time Warner, deci s-a lamurit. Problema de fond insa era alta: de ce se folosesc companii Off Shore ca paravan? Probabil pentru a diminua taxele, evident.

Nu se pune problema ca Pro TV Chisinau sa fie la discretia unui oligarh, asa cum este de exemplu Jurnal TV, care face politica in mod direct, propaganda – la comanda Topilor.  Tot in discursul de pe FaceBook Lorena Bogza il aminteste pe Plahotniuc, ca fiind principalul acuzator din umbra, o boala la moda azi. Cine nu-i cu mine, e de fapt platit de cineva. Ar fi bine, poate asa ne-am finanta si noi cumva, am avea subiecte servite pe tava, etc. 🙂

ProTV Chisinau

Lorena Bogza si Pro TV Chisinau de destainuie