Se stie de ja ca spatiul virtual din retelele de socializare este considerat spatiu public, asa ca nu mai poti sa scrii ce vrei pe profilul tau, in grupuri, etc. Daca primele amenzii au fost date in America, iata ca a venit vremea sa avem primul roman amendat pentru ce a postat pe FaceBook. Tanarul Răzvan Cosmin Bîrsan a creat o pagina pe reteaua de socializare si a postat cateva poze modificate cu primarul si viceprimarul din Odobesti. Pentru isprava asta a primit o amenda de 1200 de lei!

Amenda pentru postari pe FaceBook

Avand in vedere ca primarul s-a plans in instanta, internautul a fosat amendat cu 600 de lei, dar nu s-a potolit, asa ca am mai primit inca una, in total 1200 de lei pentru ca l-a ironizat pe primar! Amenzile au fost contestate, nu am gasit inca informatii legate de rezolvarea acestora. Mai pe scurt aveti grija ce postati ca sa nu patiti ca el. Ma mira ca sunt sute de astfel de poze modificate care-i reprezinta pe demnitari, nu doar de la noi ci de pretutindeni.

Nu va ganditi ca nu va descopera identitatea chiar si daca nu aveti  un cont real pe FaceBook, iar cazul in care o postare nu este facuta publica ci se adreseaza prietenilor, va poate salva de la amenda. La noi in tara din pacate nu s emerge pe precedent, deci poti gasi in cazuri similare, decizii judecatoresti contradictorii. Cert este ca FaceBook este spatiu public, deci chiar daca distribui doar privat prietenilor, tot nu este ok – cel putin asa a fost pana acum in procesele din Romania. Atentie: nu confundati cu desvaluirea de informatii cu caracter public, cum ar fi averea declarata a functionarilor publici, eventualele condamnari, etc.

Atenție la FaceBook

Amenda pentru postări pe FaceBook