Recent datele financiare ale Farmaciei Academia au fost facute publice, iar castigurile patronului se ridica la 10.000 de euro. Proprietarul este un septuagenar, are o singura farmacie si ii merge bine. Cum reuseste el sa se mentina pe piata din 1996? Simplu, o mare parte din preparate sunt facute in farmacie, deci nu depinde doar de ce medicamente ia de la depozite. Evident ca este un caz fericit si nu se pot apuca toti sa deschida farmacii, sau mai noi stomatologii.

Cum poti sa traiesti bine in Romania?

Ca sa supravietuiesti azi in Romania trebuie sa fii ori bugetar, ori afacerist ori hot sau politician. Ca intreprinzator ar trebui sa fii gata sa dai jumatate din profit la stat, asta in cazul fericit, cand ai o cifra de afaceri frumusica. Legat de farmacistul nostru din Bucuresti: castigurile sale scad de la an la an! Daca nu investesti in Bitcoin, sincer nu stiu ce ai mai putea sa faci in Romania ca sa traiesti decent. Ar trebui sa ai un profit de cel putin 5.000 de euro pe luna ca sa reusesti sa platesti darile si angajatii, sa-ti mai ramana si tie ceva. Iar 5.000 de euro profit este greu, va garantez eu!

Exista proiecte care pot atrage bani de la stat, nerambursabili de cele mai multe ori, dar pentru asta iti trebuie un proiect facut de specialisti, care evident vor banii in avans, si nu putini. Deci daca nu ai bani, cum sa platesti proiectul, cum sa fii sigur in proportie de peste 50% ca va fi acceptat? Am stat de vorba cu Alexandru, un blogger ce a muncit ani buni sa patrunda pe piata reclamelor din Romania. Ne spune ca o duce din ce in ce mai greu, clientii nu sunt putini, dar nici ei nu au bani de investit si inca nu se apreciaza la justa valoare munca unui blogger. Cam asta e viata, niciodata usoara in Romania!

Afaceri în București