Colegul nostru de breasla, Dragos Patraru si-a lasat parul sa creasca, s-a mai ingrasat si ne-a dat in sfarsit dreptate: Nu suntem saraci pentru ca suntem lenesi, suntem lenesi pentru ca suntem saraci!”.O spunem de mult, cu salarii de 1000 de lei pe luna, cu impozite care iau peste jumatate din agoniseala, cu bancile care iti dau la final mai putini bani decat ai depus, dupa ce i-a tot imprumutat si a luat dobanzi si comisioane, e greu sa nu fii „lenes” in Romania!

Saracia, Dragos Patraru si Romania de azi

Inmod cert nu exista piata libera, avand in vedere ca niciodata nu ai sa concurezi de la egal la egal cu milardarul, deci chiar daca te duce capul, nu o sa-i iei tu Steaua de sub nas lui Gigi Becali – daca ai inteles aluzia! La fel de adevarat este ca nu poti incepe o afacere cand statul e pus pe luat totul de la tine, aluzie fac acum la noile idei PSD-iste prin care sunt impozitati cei fara venituri, sau cei care sunt plecati afara [ se incearca sa li se ia din venituri, pe diverse cai ]!

Mereu am zis si am sa repet: nu poti cere cuiva sa munceasca pe sume care nu-i asigura traiul de zi cu zi, poti doar sa-l aduci inpragul saraciei si sa-l impui sa gaseasca solutii. Multi romani saraci iau banii pentru venitul minim garantat, nu ca sa traiasca cu el, ci pentru ca poate sa-l ia. Ca si cum ai gasi ceva ce-ti trebuie pe jos si nu l-ai ridica – nu traiesti ca sa cauti pe jos, dar cand dai cu nasul de acel ceva, il ridici si il pui in buzunar!

Dragos Patraru

Saracia, Dragos Patraru si Romania de azi