Iata ca discutiile pentru AIE a cat ao mai fi, desi ma indoiesc ca o sa-si pastreze titulatura – desi nu ar fi exclus, caci de fapt ce avem in noua alianta, daca nu PD, PL o parte din PLDM si 14 comunisti fugari ( astia-s noutatea ). Nu vad nicaieri grupul Leanca, chiar daca avem si un independent printre cei care s-au aliat ca a ce? Ca sa mai scoata odata lumea in strada? Deci 20 deputati PD, 13 deputati PL, 14 fosti comunisti si Petru Știrbate, la care se adauga cei 8 membri PLDM au batut palma.

Noua alianta parlamentara sau AIE la final de drum

Deci daca te uiti la noua structura vezi ca ai 56 de deputati care de fapt sunt fosta AIE dincare lipsesc o parte din PLDM-isti si au aparut cativa comunisti. Asta inseamna pro-europeni de factura noua? Ma indoiesc, dar abia astept sa vad ce urmeaza. Cat mai rabda poporul si pe ce locuri va mai sta PL in noul Parlament! Ce s-a schimbat de la anul nou incoace? Faptul ca Nicolae Timofti va trebui sa accepte propunerea lor de premier, care teoretic va trece de Parlament. Dar va trece si de vointa poporului? Am mari semne de intrebare, chiar daca va trebui sa am rabdare pana in primavara.

Asa cum am mai spus, nu-l vad cu ochi buni pe Mihai Ghimpu si partidul sau, din pacate nici Dorin Chirtoaca nu va scapa fara urmari din miscarea unchiului sau, asa ca ne asteapta vremuri grele. Sa speram ca alegerile anticipate ne vor da totusi un vector vestic, desi sincer va zic, nu mai am sperante!

Noua majoritate parlamentara

Noua alianta parlamentara sau AIE la final