Ieri Republica Moldva a aflat ca s-a creat AIE 4 sau cat o mai fi el, cu aportul celor 14 ex-comunisti, condusi se pare de domnul Sergiu Sirbu. Toti au venit cu mare sarg la emisiunea Lorenei Bogza, In profunzime. Am avut un deja vue, doar ca de dat aasta nu PL-ul era cel luat in corzi ci PLDM-ul. Am inteles de le cei doi membri PD + PL ca e totul ok, doar ca reactia pietei a fost exact pe dos, adica leul moldovenesc s-a depreciat brusc. Explicatia o stiti, evident occidentul nu are inredere in noua alianta, sau mai exact nu sunt convinsi ca vor scapa tara din haul in care este.

Curs Valutar Moldova sau cum pierdem zilnic banii munciti cu greu

Acum 8 ani mamamea avea o pensie de 100 de euro, azi este cu cativa lei mai misa, adica undeva la 98 de euro. Asta am castigat noi in cei 8 ani. Tot Sergiu Sirbu ne explica ca PCRM era mare adept al Uniunii Europene, uitand ca exact Vladmir Voronion a expulzat la propriu din tara cetatenii europeni, in frunte cu romanii. Curat pro-europeni, iar acum vor sa-i votam, mana in mana cu PD si Plahotniuc. Nu vreti sa va puneti voi pofta in cui? Leul moldovenesc nu mai valoreaza nimic, ai nevoie de 21 de lei ca sa cumperi un singur dolar si de peste 22 ca sa cumperi un euro.

Mai tin minte ca acum cativa ani luam din pensie 600 de RON, azi abia daca mai iau 450. Nu mai zic de preturi, etc. Adica o ducem din ce in ce mai rau si nu se vede inca „luminita de la capatul tunelului

Curs valutar MD

Curs Valutar Moldova sau cum pierdem zilnic banii munciti cu greu