In nici 24 de ore am asistat la cel putin doua gafe ale politicienilor de dreapta din Republica Moldova, sau mai exact a celor ce se declara si se bat cu pumni in piept ca sunt pro-romani. Este vorba de deputatul PL Valeriu Minteanu, care ieri facea front comun cu ex-comunistii la Lorena Bogza in platou si isi plateau politele fata de PLDM, si doamna Ana Gutu care viseaza sa schimbe fotoliul de profesor pe unul de deputat si parlamentar de Moldova.

Gafele politicienilor de dreapta din Moldova sau cum ne exprimam corect

Daca tot se declara pro-romani si cunoascatoti fini ai limbii romane, am sa incep cu doamna Ana Guti – pe considerente de politete dar si pentru ca de la ea am fi avut mai multe pretentii ca actual cadru didactic in invatamantul superior moldovenesc.Am spus destul de des ca in Moldova nu se vorbeste corect limba romana pentru ca profesorii sunt janici, exemplul elocvent fiind doamna Ana Gutu.

Ana Gutu FaceBook

Lasand la o parte exprimarea de copil de cartier a doamnei Ana Gutu, trecem acum la alt specimen, cel al politicianului cu logica de fier. Ieri domnul Valeriu Minteanu ne explica care este difrenta dintre casatoria intre Ion si Maria fata de maritisul Mariei cu Ion. Mai pe scurt, nu PL a votat cu comunistii ci acestia au votat cu PL. Ati inteles nu-i asa? Adica daca spui domnule deputat sunteti fraier, nu e tot aia cu esti cam fraier domnule deputat! Pentru el, pentru noi astia de pe partea opusa a statutului economic si social, este exact acelasi lucru. Dar ce stim noi astia cu 1000 sau 2000 de lei salariu fata de un ditamai deputatul cu de 10 ori mai mult, nu-i asa?

Valeriu Munteanu

Gafele politicienilor de dreapta din Moldova sau cum ne exprimam corect