Astazi am descoperit secretul procenteleor obtinute de partidele pro-europene in alegeri, dupa ce am analizat mai bine de o saptamana comportamnetul acestora. Partidele mici, aparute prin despreinderea din partidele mai mari cu orientare declarata pro-europeana ( spun declarata pentru ca am indoieli fata de adevaratele lor preferinte ) au o singura grija: sa-si loveasca sub centura fostii colegi de partid. Este si cazul doamnei Ana Gutu care dupa o sedere scurta in PLR este acum fondator al partidului Dreapta.

De ce nu cresc in sondaje partidele pro-europene sau cum sa ne mancam intre noi

Daca urmaresti cu atentie toti actorii politici din Republica Moldova descoperi ca cei pro-rusi nu se ataca niciodata intre ei ( sau aproape niciodata ), in timp ce PL, PLDM, PDM si alte partide extra parlamentare asa zise pro europene ( a se vedea Ana Gutu si partidul ei de Dreapta ) lovesc doar in colegii lor. Apoi se mira ca nu le merg AIE-urile, ca lumea este dezgustata de ei, etc.

Nu te doare capul cand te gandesti ca in loc sa-si mareasca masa de votanti, ei de fapt o micsoreaza si o tot impart intre ei? Pana la urma ce castiga din asta? Mi se pare ca desi ma doare sufletul ca trebuie sa recunosc, doar Mihai Ghimpu si doamna Vitalia Pavlicenco sunt singurii mai consecventi, desi evident ei sunt exact aceia care aduna cele mai putine voturi. Mi-ar fi placut sa o pot sustine pe Ana Gutu, dar cand vad ca singura ei grija este sa dea in PL si Mihai Ghimpu, am impresia ca scopul ei este acela de a prinde cateva locuri in Parlament si nicidecum a infaptui unirea cu Romania.

Sondaje in RM

De ce nu cresc in sondaje partidele pro-europene sau cum sa ne mancam intre noi