Existra si un avantaj al protestelor celor de la Platforma DA, apar partide noi care isi cauta drumul catre inima alegatorilor. Este vorba de partide precum cel al Anei Gutu – Dreapta – pe care-l salutam macar si pentru ca este un partid pro-unirea cu Romania. Am inteles ca din conducerea partidului mai face parte si Ilie Ilascu, cel care a suferit pentru ca noi sa nu uitam cine ne sunt dusmanii. In rest – asteptam sa vedem cum evolueaza.

Ana Gutu, dreptatea si un nou partid in Republica Moldova

Sa nu credeti ca am facut o confuzie in titlu, stim ca partidul este de „dreapta” insa am zis noi ca mai importanta in acest moment este dreptatea. Acum revenind la noul partid, o sa-l testam cu o oferta de promovare. Sper sa nu aud iar lozinca „suntem un partid mic, abia infiintat si nu avem 100 de euro pentru promovare”, caci cam asa patim mereu cu noile partide. 🙂

Ce astept de la Ana Gutu si partidul de dreapta? In primul rand sa-mi sau sa ne spuna cum va face unirea? Pentru ca nimeni nu explica cum rezolvam problema granitei cu Transnistria – sau problema in sine a separatistilor, in cazul in care maine vine Klaus Iohannis si zice: gata, votam Unirea in Parlamentul Romaniei, cum o realizam?

Cum rezolvam cu autonomia Gagauza in cazul unirii si cum facem cu limba rusa care este de facto limba de stat in Moldova? Daca ne explica cu detalii, fara limbaj politicianist aceste lucruri, probabil ca ii vom acorda la pornire cele 10 puncte din 10 posibile. Cum le pastreaza, vom vedea!

Ana Gutu

Ana Gutu, dreptatea si un nou partid in Republica Moldova