Am vazut multe la viata mea, dar vorbe aruncate in vant fara discernamant ca intre Nistru si Prut nu am vazut niciodata! Nu inteleg si nici nu o sa inteleg atitudini de felul celor prezentate de Goanga, culese direct de pe FaceBook sau Odnaclasniki.md – site-ul preferat a sute de mii de moldoveni. Acuzam Romania ca a vandut Basarabia rusilor, dar tot noi dam vina pe maresalul Antonescu ca a zis: romani va ordon treceti Prutul! Adica cum o dai, romanii sunt de vina, iar moldovenii sunt mai curati ca lacrima?

Moldovenii lasi au vandut Hotinul, Cetatea Alba fara sa le pese, nici azi nu regreta!

Dupa tehnologia prezentata anterior, as vrea sa-i vad pe cei ce condamna Romania cum imi explica de ce au vandut de buna voie Hotinul, Cetatea Alba, Bugeacul ucrainienilor? Dar ca sa revenim la istoria moderna, cum au putut moldovenii sa vanda Transnistria rusilor? Nu puteaui sa se opuna? S-au prefacut, au mimat razboiul de pe Nistru si gata, in cateva zile au cedat. Rusine, nu-i asa? Daca voiau faceau ca ucrainienii, a si astia au cedat de fapt de buna voie Crimeea, am uitat!

Cata minte poti sa ai sa pui asa problema? Cata minte poti sa ai sa uiti ca ai vrut sa scrii in 1992 cu litere latine? Pentru ce? Daca nu esti urmasul Dacilor, nu esti roman – de ce sa nu scrii in continuare cu grafie chirilica? A, toata Romania a scris cu chirilice pana tarziu, abia in 1819 au descoperit romani ica se poate scrie si cu alfabetul latin! La fel cum trecerea la calendaru universal valabil azi s-a facut abia in 1918, dar ca sa stii toate astea, trebuie sa vrei sa cauti, sa te informezi. Nu e mai usor sa te plangi si sa dai vina pe altii? De ce nu vrei unirea? Pentru ca in Moldova acum se traieste mai bine? Pentru ca nu vrei ca DNA-ul sa treaca Prutul? Pentru ca iti place sa fii la mana lui Plahotniuc si a Topilor? Pentru ca visezi sa-l vezi pe Dodon presedinte si pe Usatii prim ministru? Daca e asa, iti meriti soarta, dragul meu!

Goanga in Moldova

Moldovenii lasi au vandut Hotinul si Cetatea Alba fara sa le pese, nici azi nu regreta!