M-am apucat sa citesc raportul Kroll in spefranta ca voi gasi pe altcineva care sa fie implicat in furtul miliardului de la BEM in afara de Shor, prin grupurile sale de firme. Nu mai intreb cum este posibil sa fii miliardar, bogat dar sa nu dai creditele inapoi, caci sigur stim cu totii raspunsurile. Dar pe langa Ilan Shor mai sunt destui politicieni moldoveni, precum Igor Dodon sau Zinaida Greceanii care au luat bani de la BEM – si nu putini, si inca nu i-au rambursat. Dar culmea, tot ei sunt instrada si striga prindeti hotii!

Politicieni cu credite nerambursate la BEM ( Banca de Economii a Moldovei )

Am gasit cateva firme care figureaza in raportul Kroll – Provolirom SRL, Dracard SRL, Caritas Gropup SRL si Voximar Com SRL. Ale cui sunt ele si ce rola au avut in devalizarea bancii? Firmele se spune ca sunt ale lui Ilan Shor, deci ghici ciuperca ce este? Ca o parte din bani au ajuns la Vlad Filat, este si asta o problema care trebuie rezolvata. Dar intrebarea ramane, de ce miliardarii care au luat bani cu imprumut de la BEM nu sunt macar cercetati in stare de arest, daca nu condamnati?

Daca este clar ca Ilan Shor a furat cel putin jumatate din sumele disparute de la Banca de Economii, nimeni nu vorbeste de creditele luate de ploiticienii moldoveni si care nici azi nu sunt rambursate. Nu vi se pare ciudat? Singurul inchis este Vlad Filat – Ilan Shor care este evident ca a furat sta liber, iar alti zeci de politicieni si oameni de afaceri influenti stau si ei linsititi. In schimb protestam in gasca si strigam Jos Guvernul! Asta va rezolva problemele?

Credite de la BEM

Politicieni cu credite nerambursate la BEM ( Banca de Economii a Moldovei )