Am un gust amar in gura azi, nu de la berea bauta cu Nicu si Mihai, ci de la faptul ca ziua unirii de la 1859, iar daca moldoveni precum Gheorghe Sion ( despre care nu stiu cati dintre urmasii sai de la est de Prut au auzit ) a scris: Mult e dulce şi frumoasă/ Limba ce-o vorbim, / Altă limbă-armonioasă / Ca ea nu găsim. – Românaşul o iubeşte/ Ca sufletul său, / Vorbiţi, scrieţi româneşte, Pentru Dumnezeu – inseamna ca nu degeaba au vrut moldovenii unirea inca de la 1848.

Azi e ziua micii uniri, dar la Chisinau nu a fost, in schimb a fost imbulzeala in PMAN

Nu stiu de ce chiar si eu imi aduc aminte de aceste momente doat pe 1 decembrie si 24 ianuarie, in rest ma tot gandesc la problemele personale. Asa suntem noi, moldovenii – dar eu macarma gandesc, altii inca isi mai cauta identiatea. Aveti mai jos harta Daciei, iar fie ca ne place sau nu, intre Nistru si Tisa au trait mereu stramosii nostri, aceiai limba si acelasi popor. Dezbinat de multe ori, ca si astazi.

Am fost pe la 12 sa ma intalnesc cu doi prieteni – mai noi – in PMAN, langa statuia lui Stefam cel Mare, cel pe care rusii l-au botezat intre 1941 si 1982 in Stefan al III-lea, doar romanii l-au numit „cel mare si sfant!”. Trei mucaliti cu steaguri asteptau nu stiu ce, in timp ce Cozer urla de la tribuna: „Plahotniuc nu uita, puscaria e a ta!” Asa a fost azi la Chisinau ziua de 24 ianuarie 2016, friguroasa si trista!

Probabil ca pana in vara vom avea un nou guvern, condus de Dodon – sunt curios daca Platforma DA va acumula 61 de mandate, sau se va alia cu cei cu cre azi era in piata, Dodon si Usatii, pentru ca sa-l prinda pe Plahotniuc, care va rade in vila sa de la Zürich. Vom trai mai bine? NU! Vom gasi miliardul furat de Shor? NU! ce vom face? Vom iesi probabil iar in prag de iarna sa strigam: Topa nu uita, puscaria e a ta!

Dacia

Azi e ziua micii uniri, dar la Chisinau nu a fost, in schimb a fost imbulzeala in PMAN