De ce mai este Ilan Shor in libertate in timp ce Vald Filat sta la racoare? Interb pentru ca ma bate si pe mine gandul sa intru in afaceri de genul asta, furam un miliard, dam spaga si apoi repede autodenuntul! Gata, ai scapat – cam asa vad eu treburile de aici de la etajul 13. Acum mi-am dat seama si de ce am ghinion, stau prea sus, la bloc! De unde s-au furat banii? De la Banca de economii, evident! Cine era seful la BEM? Ilan Shor evident!

De ce mai este Ilan Shor in libertate iar Vlad Filat nu?

Un raspuns ar fi cam asa, daca Vlad Filat a primit 250.ooo.000 de dolari mita, probabil ca ii are la el undeva pititi, nu-i asa? Daca ar fi liber, ar putea sa-i ascunda si mai bine si nu s-ar mai gasi. In timp ce miliardul este in Rusia, deci nu mai poate fi recuperat, decat probabil odata cu tezaurul Romaniei.

Ce s-ar intampla daca ar fi lasat si Vlad Filat sa stea in arest la domiciliu? Ar fugi – oricum cu o masca pe fata ar trece granita mai repede decat altii, care deja au fugit de justitie, insa cine nu-l stie pe Ilan Shor? El nu are cum sa fuga, mai ales ca pana in momentul asta nu prea stim daca este sau nu invinuit de ceva serios si grav. De dare de mita a scapat, miliradul de la BEM nu e inca gasit, deci nu se stie daca chiar s-a furat sau nu.

Dosarul aeroportul? Pai nu vedeti ca Aeroportul Chisinau e la locul lui? Nu l-a furat nimeni, deci se inchide si cazul asta. Ce i se reproseaza lui Shor? Ca a venit prea tarziu sa-l demaste pe Filat! Dar ma intreb, inca nu vor sa ne spuna si pentru ce i-a dat Ilan Shor un sfert de miliard lui Filat? Asa ca sa dormim si noi linistiti, sa nu ne mai contrazicem pe FaceBook!

Ilan Shor si miliardul

De ce mai este Ilan Shor in libertate iar Vlad Filat nu?