Cred ca nu exista moldovean care sa nu se fi intrebat: oare cand mai lucreaza Renato Usatii si mai ales la ce? Dar de ce sa ne mai intrebam daca stim bine cand, anume cand doarme. La ce? La nimic, doar este primar de Balti, deci daca nu ploua probabil ca nu sunt balti si nu e nevoie de primar. Cam asa ne-a scris un cetatean din orasul condus de domnul Renato Usatii. Citind pe pagina dedicata pe WikiPedia aflam ca se faleste ( cum altfel daca e nascut in Fakesti ) ca este miliardar in euro. Ma intreb oare acest subiect este enciclopedic si principala calitate a primarului de Balti este faptul ca este milionar?

Cand mai lucreaza Renato Usatii si mai ales la ce?

Pacat ca nu am drum la Balti, sunt sigur ca orasul este deja cu 20 de ani inaintea altor orase din Moldova, cel putin asa visau cetatenii din Balti acum ceva vreme cand l-au votat primar. Nu se asteptau sa-l gaseasca cu biroul mutat la Chisinau in corturi, sau la Moscova cu afaceri. Din cate mai tin eu minte, functionarii publici nu prea mai au voie sa faca afaceri, dar poate ma insel si chiar asta trebuie sa faca, afaceri – dar cu statul?

Mai putin precoce decat Andrian Candu, Renato Usatii a ajuns abia la 22 de ani supervizor la Aeroportul din Chisinau. O rusine pentru un moldovean adevarat, cum sa termini facultatea de limbi straine si sa ajungi direct doar supervizor? Si cum doar daca stii limba engleza poti ajunge la caile ferate, drumul lui Renato Usatii a fost pecetluit! Frati moldoveni, invatati limbi straine si nu mai asteptati pana la 30 de ani sa ajungeti in functii de conducere, incepeti daca se poate de la 16 ani! se poarta!

Renato Usatii