Pentru cine nu stie, Maria Zaharova este purtatoarea de cuvant al MAE din Rusia, iar de curand aceasta s-a aratat indignata ca in Romania se organizeaza comemorari ale victimelor de origine germana din Banat care au fost deportate in Siberia dupa terminarea celui de-al doilea Razboi Mondial. Anul acesta iata ca ea acuza Romania ca are ceva cu rusii si cu istoria, doar ca se pare ca ei,m rusii au uitat de deportari si de lagarele din Siberia, dar noi si alte popoare NU!

Maria Zaharova si deportarea germanilor din Banat in „Siberii de ghiata”

Mu stiu de ce, dar rusii au deportat in Siberia etnici germani din toate tarile care au fost aliate ale Germaniei in cel de-al Doilea Razboi Mondial, ce vina aveau acei locuitori pasnici ca erau vorbitori de limba germana nu stiu, dar asa a fost istoria si nu trebuie sa o uitam! In data de 6 ianuarie 1945 Rusia a somat Romania sa deporteze toti etnicii germani din tara noastra, in Siberia! Era vorba inclusiv de femei sau tineri cu varsta de peste 17 ani, o crima pe care nu o vom ierta sovieticilor niciodata!

Sa nu uitam nici ca in Romania guvernul condus de Nicolae Rădescu a protestat, dar inutil fata de acest ultimatum. Ce putea face o tara ca a noastra in aceasta situatie? Asa ca peste 30.000 de etnici germani au parasit Romania si au murit sau au inghetat in lagarele sovietice! Este vorba de 15% din populatia germana din tara noastra, deci hai sa nu ne ascundem dupa degete doamna Maria Zaharova.

Maria Zaharova

Maria Zaharova si deportarea germanilor din Banat in „Siberii de ghiata”