Lupta pentru suprematie dintre Rusia si NATO continua pe pamant romanesc, asa se face ca pe langa alte trupe de elita a ajuns in Romnaia si temutul avion multi-rol Eurofighter 2000. Avabd in vedere ca sunt doar 48 de astfel de avioane in lume, venirea unuia sau mai multor astfel de avioane la baza de la Kogalniceanu spune multe despre securitatea pe flancul estic al Uniunii Europene. Probabil ca totul are legatura si cu din ce in ce mai slaba conlucrare cu Turcia, dar nimeni nu poate sti adevaratele planuri NATO.

Eurofighter 2000 ajunge in Romania

Daca pana acum armatele NATO se laudau cu cele doua super-avioane, F-22 Raptor si F-35 Lightning II – iata ca de data asta avem la noi in tara unul si mai bun ( performant ). Vreti sa vedeti de ce este in stare? Priviti aici. Rusii nu par deloc incantati de aceasta mutare, dar cu siguranta vor face in curand si ei o mutare tactica. Pentru noi romanii aceste manevre NATO arata doar ca inca suntem vazuti ca un pilon important de securitate, iar daca NATO a decis ca trebuie marita securitatea aici probabil ca stie ceva ce noi nu avem cum sa aflam.

Securitatea costa, iar faptul ca si noi am investit in armata iata ca ne aduce si avantaje. In mod evident ca armele noastre nu fac fata rusilor, dar cele care sunt trimise aici sunt in masura sa ne linisteasca temerile unor eventuale probleme. Trupe mai multe in Romania inseamna si un venit suplimentar pentru tara, soldatii vor cheltuii bani mai multi la noi, ceea ce ne bucura.

Eurofighter 2000

Eurofighter 2000 ajunge in Romania