Cand a spus Tudorel Toader ceva ramane lege, asta a demonstrat ieri ministrul justitiei, pus pe revocari. Evident ca i-a raspuns imediat presedintele Klaus Iohannis, nu un NU absolut dar nu neaparat definitiv. Se vede treaba ca meciul dintre PSD+ALDE si DNA continua. In mod cert Laura Codruta Kövesi nu e usa de biserica, dar este in acest moment stindardul luptei anticoruptie. S-a mai linistit traba la DNA, nu am mai vazut arestari spectaculoase, in schimb am vazut ca ministerul condus de Tudorel Toader da mai multe rateuri decat sa faca treaba.

Meci decisiv: Tudorel Toader versus  Laura Codruta Kövesi

O poate revoca Tudorel Toader pe Codruta? Teoretuic DA si practic BA, ar spune un coleg de-al nostru din redactie. Este nevoie de semnatura presedintelui Iohannis pentru a revoca seful DNA-ului, iar legile justitiei pregatite de PSD exact asta urmaresc, sa-l scoata pe presedinte din ecuatie – nu doar la DNA ci cam de peste tot, adica sa nu mai incurce pe nimeni. In acest moment Presedintele Romaniei poate refuza propunerea Ministrului Justitiei, motivand in acelasi timp decizia.

In prima instanta Iohannis a zis ca nu are motive sa o revoce pe Kövesi, lumea protesteaza in strada, deci sanse minime sa vedem o victorie PSD + ALDE in fata DNA-ului [ atentie, nu spune nimeni ca doamna Codruta Kövesi trebuie sau nu trebuie revocata, ci doar ca in acest moment sta in picioare aparata de presedinte si de cei iesiti in strada sa o sustina ]. Sa fie o miscare de imagine din partea lui Tudorel? Oare a vrut sa-i ararte lui Dragnea ca el vrea dar nu se poate? Sau e inceputul unei lupte pe fata pentru acapararea puterii in stat?

Toaderr vs Kovesi

Meci decisiv: Tudorel Toader versus Laura Codruta Kövesi