Nu stiu clar cum de creste PIB-ul Romaniei de la an la an, cert este ca am depasit acel 8.872 de dolari pe cap de locuitor in anul de bum 2008, probabil ca mult atarna si productia celor de la Dacia – Renault, sau poate padurile vandute de Attila Verestóy, cert este ca precum se vede stam mai bine ca bulgarii – daca ne referim la Uniunea Europeana, depasim net Basarabia – Republica Moldova – dar suntem sub Ungaria, care la randul ei este sub tarile Baltice [ toate trei! ]. Mai pe scurt crestem dar o facem prea incet pentru a prinde din urma tarile civilizate – nu ma refer aici la Ungaria, care este si ea la coada clasamentului, fiind surclasata doar de noi si bulgari!

PIB-ul Romaniei in ultimii ani

In 2016 Romania a ajuns la un maxim al PIB-ului pe cap de locuitor, aveam deja peste 10.000 de dolari pe cap de roman sadea [ inclusiv secui, armean sau sas ]. Nu la productie stam noi cel mai rau ci la salariul minim – chiar si asa crescut si umflat la brut cum l-au facut PSD-istii impreuna cu ALDE + UDMR. Multi uita ca la noi se fac laptopuri, tablete si calculatoare – evident ca le asamblam, la fel cum facem si la Ford sau chiar Dacia. Avem branduri romanesti, dar statul nu se implica iar la marketing stam rau, deci degeaba.

Mai stam bine la IT, aici Bucrestiul si Clujul se lupta pentru suprematie, am auzit ca anul trecut a castigat Ardealul, ceea ce nu este rau – dar nici motiv sa ne culcam pe o ureche – daca ne uitam la Satu Mare sau Harghita si Covasna, uitam ca Ardeaul este “fruncea”, deci inca mai avem de munca. Unde? Va zic eu, in turism si agricultura BIO! Am ajunge cel putin apropale de Elvetia si Austria daca am vrea, dar nu vrem, preferam sa dam vina pe tara – mult mai des auzim separatistii strigand nu pe strada [ ca sa nu ia bataie ], ci pe FaceBook, unde e mai cald. Cand vom ajunge spre 20.000 de dolari per capita si un salariu minim pe economie net de 500 de euro, avem dreptul sa ne gandim la nivelul de trai in Romania, pana atunci ar trebui sa ne gandim la cum realizam asta!

PIB Romania