Cand vine vorba de filme sau actori, Romania sta bine – iar anul acesta a venit randul filmului de debut Nu mă atinge-ma al Adinei Pintilie sa castige Ursul de Aur la Berlin. Evident ca nu ati auzit de ea,  fiind un regizor ce isi prezinta primul ei film, motiv pentru care a mai primit in cadru festivalului de film de la Berlin si premiul pentru cel mai bun lungmertaj de debut. Dar cine este Adina Pintilie? O bucuresteanca ce a terminat facultatea de film si teatru acum 10 ani.

Nu mă atinge, Adina Pintilie – Ursul de Aur la Berlin

Adina Pintilie are la activ in cei 10 ani de cand a terminat facultatea cateva scurt metraje, probabil ca cei impatimiti de film au mai auzit de ea, dar majoritatea romanilor aud acum penttru prima data de ea, cu ocazia castigarii trofeului „Ursul de aur” de la Berlin in 2018. Desi necunoascuta, este obisnuita cu premiile, a mai castigat la Leipzig un premiu prestigios pentru cel mai bun film documentar Golden Dove la DOK. deci nu este o surpriza acest premiu pentru primul ei lung metraj.

Pacat ca totusi nu mai facem fime ca odinioara, desi evident la Buftea vin din ce in ce mai multi regizori renumiti sa-si toarne filmele la bugete romanesti. Numai la noi nu se prea gasesc bani pentru filme, oare de ce? Poate pentru ca nu are nici macar o pagina pe WikiPedia in limba romana, doar in germana. Sa vedem ce ne va rezerva viitorul, pana acum drumul ei ascendent confirma talentul, speram sa vedem cat de curand la televizor filmul, pentru ca meritam!

Adina Pintilie – Ursul de Aur

Nu mă atinge-mă, Adina Pintilie – Ursul de Aur la Berlin