Ma uit cat de mult se bate moneda pe modul de alegere a presedintelui in Republica Moldova, ma uit si ascult, dar mai mult ma minunez. De ce? Pentru ca daca stai bine sa te gandesti si apoi analizezi argumentatia celor ce se lupta sa ne convinga ca asta este solutia Moldovei de a iesi din criza, ramai cu gura cascata. Adica problema lor este ca cei care aleg acum presedintele, u reprezinta vointa poporului! Aidca nu tot poporul i-a trimisi in Parlament? Am a scuzati – parlamentarii nu-s votati in mod direct, am uitat – ei sunt alesi de catre martieni, sambata seara!

Cat de mult conteaza cum alegem presedintele Repubicii Moldova in 2016

Ca sa nu las ironia de mai sus sa treaca neexplicata, spun deschis: daca poporul azi voteaza parlamentarii in care spun ei au incredere, de ce sa nu-i lasi sa aleaga un presedinte cu care sa se inteleaga? Tineti minte cum a fost in tara vecina cand Basescu – ales de popor, nu facea casa buna ici cu Tariceanu si nici cu Ponta? Deci cocluzia mea: nu conteaza modul in care alegem presedintele, fiecare metoda are avantaje si dezavantaje, dar daca politicienii din Parlamet nu sut reprezetativi pentru popor, nimic nu mai conteaza!

Nu uitati: parlamentarii aleg si formeaza guvernul, ei il sustin si voteaza legile, degeaba presedintele vrea una, daca guvernul si parlamentarii vor alta! El poate influenta doar politica externa, poate modera daca are ce si pe cine, dar in rest conteaza pe cine ai votat la alegerile parlamentare! Tara nu este un magazin, schimbi administratorul si gata, este ceva mult mai complex, angrenat nu doar intern dar si extern. Coruptia este dusmanul numarul unu, deci rugati-va asa: DNA sa treaca Prutul si sa facem unirea cat mai repede! Asa scapam de toate durerile ostre de zi cu zi cat ai zice peste!

Presedinti

Cat de mult conteaza cum alegem presedintele Repubicii Moldova in 2016