Intamplator am dat peste site-ul Basarabia.MD, un blog al mai multor bloggeri anti romani, anti europeni si pro rusi convinsi. Acolo am dat si peste tanarul Dan Oleinic, un agresiv statalist si anti roman. Recunosc ca nu merita sa caut pe acel site parerile lui, dar am vrut sa vad cine se scunde in spatele cuvintelor de mahala, asa ca am cautat, am rasfoit si am citit. Ce am descoperit? Ca in capul lui Uniunea Europeana este cel mai rau loc de pe pamant, doar Rusia si evident Uniunea Vamala sunt cel mai bun si mai sfant loc de pe Trerra!

Cine-i Dan Oleinic si ce vrea el pentru Republica Moldova sau somnul ratiunii

Probabil ca strabunii lui Dan Oleinic sunt aceia dintre moldoveni care si-au vandut fratii NKVD-ului, cei care s-au bucurat de deportarile rusesti. Am sanse sa gresesc? Nu prea, avand in vedere ca in mintea lui Dan Oleinic, Uniunea Vamala este locul cu „relaţii seculare bune între popoarele acestui spaţiu”. Seculare? Adica mai multe secole, doar ca in aritmetica lui uita ca inca nu s-au implinit 200 de ani de stapanire ruseasca in Basarabia. Sa-i mai aduc aminte ca daca pana in 1700, adica pe vremea tarului Petru, rusii o cam scaldau in noroi, am mari dubii in ceea ce priveste secularitatea asta. Iar daca imi aduc aminte de povata lui Stefan cel Mare, care ne zicea: inchinati tara turcilor, dar nu o vindeti rusilor! am cam incheiat discutia cu Dan Oleinic si viziunea sa pro URSS!

A, sa-i mai explic ceva, Ucraina a cam iesit din marea asociatie slava, asa ca macar din acest motiv – moldovenii nu-s slavi ( cel puti inca nu-s ), ar fi bine s ava mai ganditi ce va doriti, sa nu cumva sa se implineasca! O observatie interesanta, harta rusilor avea Crimeea inca sub steagul ucrainian!

Dan Oleinic