Am trait sa o vad – aud – si pe asta, maghiarii stabiliti in Bucuresti destabilizeaza situatia din Cluj, raspandind informatii false, culmea este ca nici macar in articol nu se pomeneste de faptul ca altercatia avea legatura cu limba vorbita de cei amenintati, ba pistolul era cu bile, ba maine o sa aflam ca e vorba de o lupta intre interlopi, iar noi asistam la imvrajbirea populatiei, pentru a obtine ce? Am vazut recent cum manipuleaza maghiarii informatiile, intrebarea este care este scopul lor?

Manipulari maghiare pentru a aprinde spiritele in Cluj, care este scopul lor?

Citind stirea pe diverse portaluri locale descoperim ca se manipuleaza informatia cu scopuri mai putin clare, de ce sa scrii un titlu incendiar de genul: atacati pentru ca vorbeau maghiara? Este ca si cum postacul de pe Facebook – un maghiar cu origini rrome, ar fi persecutat pentru ca are poza de profil din filme pentru copii. Nu este nimeni persecutat, dovada ca-si vede de viata lui in Bucuresti, chiar daca este recidivist – judecat si condamnat penal. Deci unde-i problema in Ardeal?

Am mai vazut astfel de manipulari de la Revolutie si pana azi, iar faptul ca statul nu intervine pentru a pune capat e o dovada de slabiciune. Se obseva clar cum sunt grupati maghiarii iredentisti in jurul lui Bekes Atilla, Barna Csibi & Co. De ce au loc astfel de actiuni? De ce se cauta in continuu sa se intretina tensiunea interetnica in Ardeal? Evident ca nu au curajul sa raspunda la astfel de intrebari, iar daca cineva poate crede ca instigarile nu au urmari, probabil ca sufera cu „bila„!

Manipulari maghiare

Manipulari maghiare pentru a aprinde spiritele in Cluj