Iata ca ne vine si noua randul sa preluam prin rotatie presedentia Uniunii Europene, sincer sa fiu nu prea stiu ce ne va aduce bun asta, dar este un exercitiu democratic si va trebui sa ne onoram sarcina cu fruntea sus. Un avantaj ar fi faptul ca am putea pune anumite subiecte pe tapet, dar daca vor fi sau nu votate favorabil este o cu totul alta intrebare. Azi Europa trece printr-o perioada grea, Spania are probleme in Catalonia, Marea Britanie cauta drumul spre un Brexit cat mai avantajos, iar Romania se lupta cu iredentismul maghiar [ care oricat de mic ar fi ca amploare, exista si trebuie tratat ca atare ].

Logo-ul Romaniei in 2019 la presedentia UE

Intr-o Europa in care dezbinarea pare a fi cuvantul de ordine, Romania a ales istoria ca punct de sprijin si a ales lupul dacic ca logo pentru presedentia Uniiunii Europene in 2019. Este bine sa ne mai reamintim ca suntem urmasii dacilor, indiferent cat de mult s-a schimbat ADN-ul in 2000 de ani, caci evident nu mai gasim azi daci si romani, celti sau greci, lumea s-a amestecat insa fondul nostru, al romanilor a trecut prin veacuri si azi suntem ceea ce se vede.

Poate nu este azi Romania printre fruntasii Europei, poate nu este cea mai bogata tara din lume – ma refer aici pur economic, dar ca spiritualitate suntem printre cei dintai. Vor trece anii, poate ca in 2018 nu vor revedea Romania Mare, dar sunt sigur ca acea zi in care toti romanii vor trai intr-un singur stat mare si unitar este aproape!

Logo România 2019

Logo-ul României in 2016 la președenția UE