Leonid Tabără – aparatorul limbii moldovenesti – a murit ieri, 5 ianuarie 2016 in  urma unui stop cardiac. Cum se spune despre morti numai de bine, asa ca ne vom abtine de la orice comentarii legate de activitatea lui  Leonid Tabără, atat ca istoric cat si ca membru activ al politicii antiromanesti din Republica Moldova. Transmitem sincere condoleante familiei si rudelor sale. Dumnezeu sa-l odihneasca.

Leonid Tabără a murit ieri, 5 ianuarie 2016 in urma unui atac de cord

Gata, de azi nu-l vom mai vedea pe Leonid Tabără la Publika TV, nu vom mai discuta aprins despre moldovenism, romani si moldoveni, etc. Decesul prematur al lui Leonid Tabără ne arata inca odata, daca mai era nevoie, ca totul este trecator, ca prea multa pasiune in chestiuni care se pot rezolva si pe cale amiabila, nu ajuta nimanui. Nici contestatarilor sai, dar din pacate nici lui. Istoria va demonstra daca cineva isi va mai aduce aminte peste 100 sau 200 de ani de „istoricul” Leonid Tabără.

Deci azi, la o zi dupa dece nu putem sa spunem decat Dumnezeu sa-l ierte si sa-l judece istoria, noi probabil va trebui sa ocolim subictul, din respect pentru cei decedati prematur. Acum cativa ani am incercat sa scriem o biografie a lui Leonid Tabără, dar din pacate a fost una incompleta, pentru ca nu am prea gasit date despre viata si activitatea sa stiintifica, doar cea legata de anti romanism si proslavire a URSS si a Rusiei. Pacat, ar fi fost interesanta o astfel de biografie, cat era in viata, acum cui mai ajuta?

Limba moldoveneasca

Leonid Tabără a murit ieri, 5 ianuarie 2016 in urma unui atac de cord