Cine nu stie inca, exista o lege asa numita offshore si care se refera la exploatarea gazelor naturale din platforma maritima a Romaniei. Numerosi investitori straini au concesionat deja zacamintele, redeventele statului sunt ca de obicei mai mici dar este clar ca „spagile” au fost mari, iar legea care ar trebui sa ne faca imuni la gazele rusesti intarzie sa apara. Nustiu cate este de ok ce se intampla, dar daca este vorba sa mai punem stavila dependentei de gazul rusesc, eu zic sa ii dea drumul.

Legea offshore, gazele romanesti si profitul investitorilor straini

De ce nu reusesc romanii sa faca afaceri cu resursele lor naturale, ma refer sa le exploateze ei nu strainii, nu stiu – pe de o parte doar statul ar avea resurse – sau Patriciu ca ala avea sacul cu bani cat sa ia o rafinarie, dar daca am da la altii investitiile si statul ar avea de incasat bani care sa se intoarca cumva „gratuit” la populatie, ar fi super ok. Vise comuniste evident, asa ca macar sa vedem ce fac strainii si ce lefuri incaseaza petrolistii romani [ daca nu aduc astia de prin indonezia mai ieftin, am mai vazut din astea ].

Ca sa va dati seama cum sta acum Romania la partea cu gazele naturale, a extras anul trecut 8,7 mld. mc de gaze, restul necesarului pentru consum, adica 1,3 mld. mc fiind importat. deci dintr-un total de 10 mld. mc am importat 13%, nu e chiar zero dar nici nu e prea mult as zice eu, mai ales ca am si exportat – paradoxal, nu-i asa? De ce paradoxal? pentru ca am exportat mai ieftin decat am importat! Ar mai ficeva de zis, in 10 ani daca mentinem ritmul actual, ramanem fara gaze! La asta nu prea vad comentarii in presa!

Legea offshore

Legea offshore, gazele romanesti si profitul investitorilor straini