Klaus Iohannis a fost azi in Parlament si a vorbit despre protestele  din februarie 2017, la o luna dupa alegerile parlamentare. A venit sa-i certe pe cei din PSD, aplaudat fiind de opozitie si huiduit de putere. Sa fie bine, sa fie rau? Eu zic ca trecand peste problemele lui Klaus Iohannis cu justitia si casele sale din meditatii, trebuie respectat ca institutie. Ca face politic aeste clar, doar ca de data asta ce zice, e adevarat – romanii sunt nemultumiti si revoltati?

Klaus Iohannis venit la parlament si vorbind despre protestele din 2017

Ce a cerut Klaus Iohannis azi in Parlament? Mai mult decat demisia ministrului justitiei si mai putin decat alegerile anticipate. Mi se pare pertinent, nu pentru ca nu ar fi ok sa avem alt partid la guvernare ci pentru ca nu poti avea alegrri anticipate dupa nici trei luni de la cele precedente – poate ca plecarea lui Liviu Dragnea ar linisti spiritele, sa seta si el sa rumege de ce au iesit peste 600 de mii de romani in strada, sau daca sunt suficent de multi ca sa-l puna pe ganduri.

Klaus Iohannis a spus raspicat ca nu doreste sa rastoarne guvernul, sau mai exact nu vrea sa ia puterea de la PSD+ ALDE, dar in 25 d eminute nu a facut altceva decat sa-i certe. A mai spus ca ei au creat problemele deci ei trebuie sa le rezolve, nu trebuie sa astepte solutii din alta parte. Din pacate nu a reusit sa le zica nimic simpatizantilor lui Dragnea din fata Palatului Cotroceni, ceea ce nueste tocmai ok. Discrediteaza asta protestatarii din fata Palatului Victoria? NU, nici pe departe – doar il pune pe Iohannis intr-o lumina nu tocmai alba, asta e tot! La fel cum nici pe PSD + ALDE nu-i obliga cu nimic sa retraga legea din planul lor de salvare a puscariasilor politici! Asata e tara, cu ea defilam mai departe!

Klaus Iohannis proteste

Klaus Iohannis venit la parlament si vorbind despre protestele din 2017