Au existat speculatii precum Donald Trump nu ar vedea cu ochi buni Romania si alinata Nord Atlantica, iata ca presedintele Klaus Iohannis este primul oficial est-european invitat oficial la Casa Alba dupa alegerea lui Trump ca presedinte al SUA. Se vede ca pana la noi ordine relatiile dintre Romania si SUA sunt bune, exceptionale as zice, daca omitem chestiunea vizelor si alte cateva chestii minore [ pentru ei, majore pentru noi ].

Klaus Iohannis in vizita oficiala la Donald Trump, discurs comun al celor doi presedinti

Cand ii vad pe unii care se bucura ca SUA e prietenul lor, ma pufneste rasul. Singura diferenta dintre Rusia si SUA este ca primii vor sa cucereasca si teritorii din Europa, pe cand ultimii vor doar economic sa detina controlul. Uniunea Europeana este un ghimpe pentru ambele puteri, dar binele nu il vrea niciuna, nici Romaniei si nici Europei! Asta nu inseamna ca azi nu putem fi prietenii si aliatii americanilor, dar sa nu ne punem mari sperante in ei, trebuie sa fim mereu pregatiti ca daca le va fi convenabil, ne vor abandona la fel ca in 1945!

Revenind la vizita lui Klaus Iohannis in SUA, eu cred ca a fost un succes si ca pe viitor e bine sa tinem aproape de americani, chiar daca la randul lor cauta sa profite si economic – nu dar strategic de Romania. Americanii – ca si rusii de altfel – nu sunt prieteni cu nimeni, poate intr-o mica masura cu canadienii si englezii, dar cam la asta se reduce prietenia lor.

Trump - Iohannis

Klaus Iohannis in vizita oficiala la Donald Trump, discurs comun al celor doi președinți