Probabil ca din cand in cand imi mai pierd si eu cumpatul, dar cum sa nu ti-l pierzi cand te vezi zi de zi cu oameni fara demnitate, care isi gasesc sute de scuze, dar nicodata o vina? Ma uit la prietenii mei din Lituania, ei nici acum nu le dau cetatenie rusilor care nu invata limba, stau umiliti fara a avea pasaport si aputea circula liber in Uniunea Europeana, desi traisc de zeci de ani in Lituania. Noi ce facem? Nu zic sa facem ca ei, dar nici bataia lor de joc nu putem ramane!

Je suis #Unionist sau  cum isi recapata Moldova demnitatea pierduta in 1812

AM obosit sa aud fel de fel de aberatii pe strazile din Chisinau, ca am stat sute de ani sub rusi, cand un calcul simplu de arata ca din 1812 pana in 1918 au fost doar 106 ani, iar din 1940 pana in 1992 cand am devenit iar liberi si am ridicat podurile de flori doar 52 de ani! Jumatate din mizeria traita cu rusii s-a scurs, au trecut deja 23 de ani, care-i rezultatul? Nu ma refer la cei care inca nu-si dau seama ca vorbesc limba romana, ci la cei care un inteleg rusinea de a fi scuipati de catre cei care nu vor sa le vorbeasca decat in rusa!

Mi se spune mereu ca e bine sa stii mai multe limbi, dar daca-l intrebi cate stie corect, ramane mut – nici una! Nu ma refer la engleza, franceza, chineza sau coreeana, ci la alea doua cu care se lauda: romana si rusa. Le poceste pe ambele, dar e mandru ca stie mai multe limbi. Mai multe inseamna de la trei in sus, ca sa-ti explic mai bine. Doua sunt de fapt mai mult de una, nu mai multe ca si cum ai sti 10 si ai cu ce te lauda! Ok, stii mai multe, si ce? La ce-ti foloseste? Sa pleci in Rusia, sa nu vezi niciodata un film vorbit in franceza, italiana, engleza sau mai stiu eu ce limba?

Chiar nu-ti dai seama in ce hal ai ajuns? O fi de la Cernobîl de la radiatii sau ai creerii spalati? Refusi sa fii alaturi de cei 8 milioane de urmasi ai lui Stefan cel Mare ce traiesc la vest de Prut, dar te lauzi ca stii limba rusa! Pe bune? Apoi mai vrei sa fii urmasul lui Stefan? Esti cel mult urmasul lui Stalin!

Unionist in Moldova

Je suis #Unionist sau cum isi recapata Moldova demnitatea pierduta in 1812