Sa mai zica cineva ca mamaliga nu explodeaza, uite ca ieri am avut parte de trei surprize care mai de care mai intresante. In primul rand am aflat ca Vlad Plahotniuc in miez de noapte a anuntat pe FaceBook ca s-a razgandit si vrea sa fie iar politicianul anului. Apoi aflam ca din marele partid a lui Vladimir Voronin au ai ramas doar 7 parlamentari, restul de 14 devenind peste noapte democrati. Iar cea mai mare bomba a fost faptul ca Ion Sturza ar putea fi, sau nu ar putea fi, noul prim ministru al Republicii Moldova.

Ion Sturza este sau nu este Prim ministru in Republica Moldova?

Multi ar spune ca moldoveanul nu este niciodata multumit, ca mai bine Ion Sturza prim ministru decat Plahotniuc, Dodon sau Usatii. Asa este, dar parca mai erau si alte variante, mult mai bune, nu-i asa? De ce sa ne bucuram de raul cel mai mic in loc sa ne gandim la cel mai bun dintre cei buni?

Am o nedumerire: a numarat cineva pana acum cati dintre parlamentarii moldoveni sunt de fapt fosti colegi de partid din PCRM? Este asta planul prin care Vladimir Voronin controleaza de fapt Parlamentul? Nu stiu, dar mi se pare ciudat cum poate deveni democrat unul ca Marian Lupu sau Artur Resetnicov.

Ne place noua sau nu, singurii „de dreapta” din Parlamentul Moldovei sunt Liberalii lui Ghimpu. In rest avem doar fosti comunisti focosi desprinsi din PCRM. Nu spun ca asta inseamna ceva, este doar o constatare, pe langa aceea ca de peste 23 de ani traim rau si mari sperante de mai bine chiar nu vad.

Ion Sturza prim ministru

Ion Sturza este sau nu este Prim ministru in Republica Moldova?