Curtea Constitutionala a decis ca Ion Stursa poate fi prim ministru in Moldova, deci cei 14 deputati fosti comunisti, actuali aliati ai PD, ori nu stiu sa interpreteze legile, ori sunt contra stabilitatii in stat. Cam asta ar fi concluzia mea, caci stau si ma intreb, care dintre cele doua variante le este favorabila? Nici una, ca de obicei comunistul schimba partidul dar naravul ba. S|au ati uitat deja de domnul Marian Lupu, Igor Dodon si altii?

Ion Stursa poate fi prim ministru in Moldova – decizia Curtii Constitutionale

Ma bucur ca azi Curtea Constitutionala din Republica Moldova a respins sesizarea deputatilor fugici din PCRM si a decis ca presedintele Nicolae Timofti are dreptate. Mai pe scurt, consilierii de la presedentie sunt ceva mai instruiti decat comunistii, prin urmare mergem inainte. Poate le da Dumnezeu mintea moldovenilor cea de pe urma si voteaza nominalizarea primului ministru si scapam de dezastru.

Nu am inteles niciodata ce este in capul celor din PD si PLDM cand nu accepta noul guvern, nu-si dau seama ca este singura lor sansa de a ramane in Parlament? Daca vin alegerile anticipate adio deputatie, o sa ingroase randurile extra-parlamentarilor. Ca vor castiga sau nu socialistii si comunistii, ramane de vazut, depinde cum vor lupta pro-europenii, dar cele doua partide sigur pierd alegerile, mai cu seama PDM-ul, caci cine ar mai vota maine cu Plahotniuc?

Citind totusi incheierea CC nu putem sa nu ne gandim ca este posibil sa se fi dat acest verdict tocmai pentru a salva tara de la dezastru, sau poate ca totusi legea este de partea presedintelui. Cine stie mai bine, daca nu ei?

Ion Sturza premier

Ion Stursa poate fi prim ministru in Moldova – decizia Curtii Constitutionale