Ca orice om de buna credinta incerci sa dai un vot de incredere oamenilor, chiar si politicienilor cateodata. cautand informatii despre liderul maghiar Hunor Kelemen am casit site-ul sau, este 100 % in limba maghiara. ca om politic, parlamentar roman, as zice ca ar trebui macar din respect sa aiba si ceva in varianta in limba romana, dar zero barat! El este omul care se plange ca romanii nu le dau maghiarilor drepturi si ca nu-i respecta? Stau si ma intreb ce vrea el de fapt – ca om politic si cat de cinstit este cand spune ceva.

Hunor Kelemen si separatismul maghiar

Hunor Kelemen mananca paine romaneasca – ma refer la faptul ca nu mai sta in carta sau ma rog, in Harghita sau Covasna din 2000. Te plangi mereu ca nu au maghiarii cum sa se descurce in limba romana, dar noi cum ne descurcam pe site-ul tau, domnule Hunor Kelemen? Cate universitati in limba maghiara sunt in Romania? Dar cate sectii de limba maghiara? Daca ar fi numai sectii in limba maghiara, nu o intreaga universitate e ceva rau? cate scoli in limba romana au inaugurat primarii maghiari in localitatile pe care le conduc? Daca numaram bine, descoperim ca avem in asa zisul Tinut secuiesc 40% romani, ei au oare mai putine drepturi decat cei 5% maghiari din Romania?

Evident ca sunt intrebari retorice, faptul ca parlamentarul Hunor Kelemen si-a facut site-ul doar in limba maghiara spune totul, ma intreb de ce a ales sa fie .ro si nu .hu? Nu am verificat toti liderii maghiari, dar mi se pare suficent ca l-am vericat pe unul, ma indoiesc ca liderii UDMR sunt diferiti intre ei ca mentalitate. Multi maghiari spun ca nu-s de acord cu politica UDMR, dar ii voteaza de 28 de ani, iar ei sunt la guvernare mereu, in schimb de plang ca nu sunt lasati sa duca tara inainte! Daca in loc de placute in diferite limbi cereau bunastare, sa vezi c ebine era in tara asta, votam si eu cu maghiarii, asa stiu ca tot ce ne vor oferi este limba si cultua maghiara pe paine! Ar fi bine daca nu ar fi singura lor alternativa, maghiarizarea Ardealului!

Kelemen Hunor

Hunor Kelemen si separatismul maghiar