O revenire spectaculoasa a avut moneda virtuala BitCoin dupa ce atinsese un minim de neinchipuit pe 5 februarie. Astazi un BTVC a depasit 9300 de USD, ceea ce reprezinta o crestere neasteptata, o revenire spectaculoasa, desi in mod cert nu stim cand va reveni la valoarea istorica de 19.000 de dolari SUA.  Sicneri sa fim – noi cei din redactia economica – nu am mai investi im monede virtuale, sau daca am investi ar fi sume sub 100 de euro, sub forma de test sau sa-i zicem asa „loz in plic”. Nu inseamnaca avem o experitiza in acest domeniu, vrem doar sa spunem ca am devenit mai pridenti si mai sceptici in ceea ce priveste chestii cu volatilitate mare.

Bitcoin isi revine cu greu dupa minimul din 5 februarie

Dupa ce posesorii de BitCoin intrasera in panica, se pare ca „ceva” s-a miscat inspre bine, pierderile celor ce au investit in moneda virtuala cu cea mai mare crestere versus valoare, iata ca a rasarit si soarele pe strada lor. Nu putem zice ca si-au recuperat investitiile cei ce au cumparat doar in decembrie, dar oricum s-a revenit la valoarea de la inceputul lui decembrie, deci teoretic ei ce au cumparat in 2017 BTC nu sunt in pierdere [ exceptie cei din decembrie ].

Cresterea se pare ca se datoreaza unor stiri pozitive legate de moneda virtuala, acestea – stirile – fiind un factor ce influenteaza dramatic pretul monedelor virtuale. Increderea in criptomonede este ceva relativ, panica fiind cel mai mare dusman al „tinerilor” investori. Daca o moneda clasica ce are in spate o tara sau mai multe, economii puternice pot sa faca o cadere a monedei mai usor de suportat – in ideea ca preturile bunurilor din tara care are moneda respectiva nu variaza la fel de rapid ca moneda si mai poti recupera din pierdere in timp util, in cazul criptomonedelor nu ai decat valoarea lor din acel moment, odata plecata la vale, este posibil sa pierzi rapid toata investitia. in mod cert traderii pot sa spuna mai multe si mai „la obiect” despre asta, asa ca promitem sa cerem opinia unuia cat mai curand!

BitCoin in Romania

Bitcoin isi revine cu greu dupa minimul din 5 februarie